PDA

Zobrazit plnou verzi : 125 cm Plasma of LG za 70 tacu

CyberTec
22-09-2006, 19:42
máte někdo zkušenosti s typem LG 50PM1MA. jestli je lepsi priplatit za jiny model. případně jestli je lepší raději úplně nějaká jiná značka :-)

rx
20-02-2007, 19:47
Je parádní, žádné problémy. Za 70 je ale drahá, prodává se za 50 tisíc Kč, v elektroworldu.

lucian
26-02-2007, 16:14
Nyní mají LG 42PM1MA v Okay za cca 25 tis (teda podle obr. v letáku to vypadá na tenhle model. Neměl jsem ho v ruce, takže neověřeno). Přemýšlím o ni, ale nevím - ach ta spotřeba....... Byl jsem rozhodnut pro LCD, jenže po shlédnutí u kámoše IPTV O2, jsem se úplně zděsil. Je pravda, že šlo o levnou 32" LCD televizi - totálně nekoukatelný. No a analog taky nic moc. Můžete prosaím někdo poradit z vlastní zkušenosti s touto TV? Mockrát dík.

rx
26-02-2007, 19:44
Nevěř blábolům o velké spotřebě. U plasem je spotřeba dynamická(měnící se s jasem) u LCD stálá.

Takže například když su LG 42PC1R udává spotřeba 280 wattů je to spotřeba maximální, průměrná je ale okolo 230 wattů.

U LCD je spotřeba stálá, která se nemění s jasem.
Pokud tedy udávají u LCD 42 palců spotřebu 395 wattů je to stálá spotřeba.

Měj se.

POiNTERx
03-03-2007, 12:24
Nevěř blábolům o velké spotřebě. U plasem je spotřeba dynamická(měnící se s jasem) u LCD stálá.

Takže například když su LG 42PC1R udává spotřeba 280 wattů je to spotřeba maximální, průměrná je ale okolo 230 wattů.

U LCD je spotřeba stálá, která se nemění s jasem.
Pokud tedy udávají u LCD 42 palců spotřebu 395 wattů je to stálá spotřeba.

Měj se. Nie vsetky plazmy maju nizku spotrebu...
napr. Panasonic je na tom asi najlepsie, ale taky Samsung ci Lowe dosahuje priemernu spotrebu ovela vyssiu ako udavaju.
U LCD tiez uz nie spotreba uplne stala... pretoze vacsina novych LCD ma dynamicke podsvietenie... cize moze lampy tlmit aby dosiahlo vacsi dynamicky kontrast.
A tych 395W u 42" LCD si teda dost prestrelil :) ... 42" LCD mavaju bezne od 220W po 280W.
Mej se.

rx
03-03-2007, 19:52
Pointer, ono je to těžké takto určovat spotřebu jednotlivých modelů. Já jsem spíš myslel osvětlení, že de facto jsou ve spotřebě vyrovnané a plus mínus několik wattů je šumafuk. Myslel jsem hlavně ty mýty o neuvěřitelné spotřebě plasem, která se ani nedá zaplatit.

POiNTERx
03-03-2007, 20:41
Pointer, ono je to těžké takto určovat spotřebu jednotlivých modelů. Já jsem spíš myslel osvětlení, že de facto jsou ve spotřebě vyrovnané a plus mínus několik wattů je šumafuk. Myslel jsem hlavně ty mýty o neuvěřitelné spotřebě plasem, která se ani nedá zaplatit.Myty o neuveritelne spotrebe plaziem su naozaj uz neopodstatnene a podavat tuto informaciu ako hlavny "argument" proti plazme je v sucasnej dobe naozaj zbytocne. Sice sa stale na trhu vyskytuje dost 42" plaziem, ktore dosahuju primernu spotrebu cca 350-400W, ale po vypocte rocnych nakladov na spotrebu energie zase nie je ten cca 100-150W rozdiel taky veľky. Pokial kupite napr. Panasonic, ktory ma cca 250W ak si dobre pamatam tak je to uz naozaj na urovni spotreby LCD.

PS: Inak pokial viem tak vacsina predajcov udava priemernu spotrebu plaziem (uz z marketingoveho hladiska sa nezvykne udavat maximalna spotreba) ...overoval som si tu plazmu LG 42PC1R ... a v LG katalogu sa pise len Prikon (spotreba): 294W .
http://cz.lge.com/products/mobile/mobil/sidemenu.do?action=filedown&group_code=080101&list_code=PRD_BROC&seq=5697&page=1&filepath=/download/product/1157964789598_01_CAT%20PDP.pdf&filename=CAT%20PDP.pdf&
(strana 23)
Na stranke http://www.elektro.sk/audio_video/televizory/lg-42pc1r-_id-2030421_t-detail.html sa tiez uvadza prevazdkovy prikon 294W (pokial nepozeras cely den na bielu obrazkovu, tak to zrejme nebude max. prikon :) )
Nejdem vsak nic tvrdit... len som podlozil moje informacie zdrojmi... porovnavat 294W s 230W je naozaj zbytocne (rozdiel je zanedbatelny)... len by ma zaujimalo, ako si k tomu dosiel...?

pepe-flash
04-03-2007, 11:03
Pri plazmách by som si dal pozor na statický obraz (napr. logo TV stanice), stačí 14 dní na pozeranie 1 stanice z logom a je tam natrvalo. Overené praxou na značke Pioneer a Panasonic.

vlastax
04-03-2007, 14:30
Pri plazmách by som si dal pozor na statický obraz (napr. logo TV stanice), stačí 14 dní na pozeranie 1 stanice z logom a je tam natrvalo. Overené praxou na značke Pioneer a Panasonic.

Výše uvedené tvrzení o vypalování není pravda, je to jen další mýtus.

Plasmy nové generace se nevypalují, mají softwarovou i hardwarovou ochranu, která tomuto jevu zabraňuje.
Existuje pouze určitý typ paměťového efektu, který se ale sám vymazává a není trvalý.

Bez obav.